VšĮ „Lazdijų turizmo informacinis centras“

Nacionalinis diktantas

Kiti renginiai

Penktadienį, kovo 15 d. 11 val., diktantas bus transliuojamas per LRT RADIJĄ ir portale LRT.lt.
Lazdijų rajono savivaldybėje diktantą kviečia rašyti Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Laukiami visi, kurie myli gimtąją kalbą ir nebijo pasitikrinti, kaip ją moka. Diktanto pradžia – 11 valandą. Atvykti kviečiame į antrajame bibliotekos pastato aukšte esančią konferencijų salę 20 min. anksčiau: bus dalijami specialiu Nacionalinio diktanto logotipu pažymėti lapai, sužinosite, kaip diktantas bus rašomas, išsiunčiamas renginio organizatoriams, kaip ir kur skelbiami ir apdovanojami nugalėtojai.
Nacionalinis diktantas taip pat bus rašomas ir Lazdijų rajono mokyklose.
Po kelerių metų pertraukos Nacionalinis diktantas sugrįžta ir vėl pakvies prie popieriaus lapo visus kalbos aistruolius. Jau keturioliktą kartą rengiamas Nacionalinis diktantas yra bendras VšĮ Pilietinės minties instituto ir LRT renginys, diktantą remia AB Šiaulių bankas.
Atviras visiems kalbos mylėtojams, Nacionalinis diktantas ir šiemet skatins dalyvius atskleisti savo prieraišumą lietuvių kalbai bei siūlys nebijoti suklysti, nes kiekviena klaida tampa kelrodžiu į mokymąsi. Pagrindinis šių metų organizatorių šūkis – „Rašyk. Klysk. Išmok“.
„Rašyti diktantą kviečiame visus. Savo kalba galime rūpintis tik mes patys. Net jei klystame rašydami ar kalbėdami, visada galime tobulėti – kartu su draugais, kolegomis ar bendramoksliais. Tik kiekvieno mūsų apsisprendimas lems, kokia ateityje bus lietuvių kalba“, – teigia Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.
Nacionalinis diktantas tradiciškai išrinks raštingiausią mokinį, raštingiausią suaugusįjį ir raštingiausią užsienio lietuvį. Diktanto finalas bus rengiamas gegužės mėnesį Vilniuje.
Specialiai Nacionaliniam diktantui tekstus kuria lietuvių rašytojai.
Pasiteirauti +370 61605019