VšĮ „Lazdijų turizmo informacinis centras“
Vilniaus g. 1, LT-67106 Lazdijai

Tel. +370 318 66 130
El. p. turizmas@lazdijai.lt

Darbo laikas:
I–IV – 8.00–17.00
V – 8.00–15.45
Pietų pertrauka: 12.00–13.00

Janaslavo k. 10,
LT-67170 Lazdijų r.
Tel. +370 318 51 881
El. p. turizmas@lazdijai.lt

Darbo laikas:
I – VII – 8.00–20.00












Renginių kalendorius

<< spalis, 2019 >>
P A T K P Š S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ekskursija „Kulinarinis paveldas“

Ekskursijos trukmė: Nuo 5 iki 7 val.

Kaina 1 asmeniui: 20-25 Eur * ( + 14 Eur suma padalijama iš dalyvių sk.)

Dalyvių skaičius – Nuo 10 iki 20 asmenų.

Su savo transporto priemone:

Būtina registracija prieš 3 savaites.

  Rudaminos amatų centras. Amatų centre lankytojų laukia pažintis su tradiciniais Dzūkijos krašto amatais ir galimybė patiems jų pasimokyti. Rudaminoje lankytojai susipažins su kulinariniu paveldu, medžio drožyba, kalvyste, juostų audimo, keramikos subtilybėmis. Poreikis suteikti vietą amatininkams atsirado dėl Lazdijų ir Punsko krašte puoselėjamų amatų, siekiant amatininkus sutelkti po vienu stogu. Amatų centre veiklą vykdys Punsko ir Lazdijų krašto amatininkai.

 

 

V. Vasiliausko sodyboje „Akmenėlis“ degustuojama dzūkiškas medus su sūriu.

  Natūralus medus – ne tik saldus ir kvapnus gardumynas, bet ir tikras sveikatos bei grožio eliksyras.Jame gausu vitaminų (B1, B2, B6, PP, C, A, D, E, K), mineralų (geležies, kalcio, kalio, natrio, magnio, fosforo, cinko, seleno, jodo), fermentų. Medus pasižymi antioksidacinėmis, antibakterinėmis ir uždegimą mažinančiomis savybėmis. Dėl šių ypatybių bičių nešamas žiedų nektaras yra vertinamas ir vartojamas visame pasaulyje.

 

  „Pas Vytą“ sodyboje pristatoma kumpio kepimo ant laužo technologija, bei supažindinama  su netradicine pirtimi. Kepama kartu su šeimininku keuliena, vištiena, jautiena ar kitoia mėsa.

Kepsnį ant laužo geriau kepti trumpai ir ant kaitrios ugnies nei lėtai džiovinti ant vos rusenančių žarijų. Kaitrai patikrinti reikia palaikyti delną tame aukštyje, kuriame kepsite mėsą. Jei  ranką išlaikote apie 4 sekundes, karštis vidutinis, jei 6 sekundes – karštis yra per mažas, jei tik 2–3 sekundes – per didelis. Patiekalų skonis bus gardesnis, jei į žarijas įmesite laurų lapelių, kadagių uogų ar šliūkštelėsite šlakelį alaus.

  Pyplio IĮ Dzūkiškų bandų, bapkų ir švilpynių degustavimas. (Pagal poreikį priimami užsakymai ir pristatoma į norimą vietą.)

Bandos – labai populiarus valgis Dzūkijoje, tačiau jaunosios šeimininkės vis rečiau šiuo patiekalu pradžiugina savo šeimų narius. Bandoms kepti reikia geros duonkepės krosnies ir glėbio kaitrių, geriausia beržinių malkų.

 

 Viliūtės Garbenčienės vaistažolių arbatos degustavimas. (Galimybė įsigyti ekologiškai užaugintų arbatų, bei prieskonių).